Almaleves karamellizált almaszeletekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 alma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 200 g főzőtejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 ek citromlé

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd rövid ideig forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán karamellizáljuk az almaszeleteket.

Ezután kisebb darabokra felaprítjuk a szeletelt almákat, néhány szebb darab kivételével, melyeket a tálaláshoz teszünk félre, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főni.

Mikor az alma megfőtt, hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és néhány szegfűszeget, majd ismét felforraljuk.

Tálaljuk a félretett karamellizált almaszeletekkel, és néhány mentalevéllel díszítve.

Melegen, vagy hidegen is fogyasztható. A karamellizált almaszeletek különleges pikantériát adnak levesünknek, ami a forró nyári estéken, hűsítő finomságként fogyasztható.