Almaleves recept

Hozzávalók:
- 3 Idared alma
- 1 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- 5 ek cukor
- 1 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- kevés só
- 2 dl tejszín
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tejszínnel kikeverjük, és besűrítjük vele a levest.
A vanília aromát ezután tegyük bele, és az őrölt fahéjjal szórjuk meg. 1-2 percig hagyjuk még forrni, majd vegyük le a tűzhelyről. Behűtve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »