Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma-ananász leves hidegen recept

Alma-ananász leves hidegen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8-10 db savanykás alma
    • 1 nagyobb konzerv darabolt ananász levével együtt
    • 1/2 l főzőtejszín
    • 3-4 ek cukor
    • 1-2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom leve és héja
    • fahéj

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, hogy ne barnuljon, meglocsoljuk a citrom levével. Meghintjük fahéjjal és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot is, majd annyi vízzel felengedve, amennyi ellepi feltesszük főni. Amikor megfőtt az alma felét félre tesszük. Ugyanígy az ananász felét is, ez lesz a levesbetétünk.

    A maradék ananászt levével együtt az almára öntjük és egy botmixerrel pürésítjük. A tejszínt kevés pürésített levessel simára kikeverjük és összeforraljuk, végül belereszeljük egy citrom héját. Ha szükséges, cukorral édesítjük. Jól behűtve, hidegen tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá