Alföldi húsgombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, ételízesítő, olaj
- cérnametélt
A gombóchoz:
- 50 dkg ízlés szerinti darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket és kicsit összepirítjuk. Ezután felöntjük vízzel és fűszerezzük. Majd miután felforrt a petrezselymet is beletehetjük. Amíg fől a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymával, kevés zsemlemorzsát is beletéve, végül összegyúrjuk.
Vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű de azért nem túl nagy gombócokat formázunk és a levesbe tesszük. Lassú tűzön, készre főzzük. Sós vízben kifőzött cérnametélttel, forrón tálaljuk :)
Tipp:
Ahogyan a húslevesbe is szoktunk tenni, ebbe is kerülhet kelkáposzta, sőt került is! ;)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »