Alföldi gulyás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg marhahús-lábszár, vagy lapocka
- 2 közepes méretű vöröshagyma
- 4-5 darab kisebb krumpli
- 4-5 közepes sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 közepes fej zeller
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 tv paprika
- 1-2 közepes paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- zsiradék
- 3 dl húsalaplé
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból és lisztből galuska
Elkészítése:
A húst felkockázzuk és félretesszük. A hagymákat tisztítás után kockákra vágjuk, majd egy kevés zsiradékon megpirítjuk a fokhagymával együtt. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a húst. Állandó keverés mellet fehéredésig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk köménnyel. Később hozzáadjuk a szeletelt paprikát, paradicsomot és felöntjük 3 dl hús alaplével. Lefedjük és hagyjuk főni.
Amikor nagyjából megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, majd 2-3 liter vízzel felöntjük és tovább főzzük 25-30 percig.
Végül a tojásból és a lisztből sűrű galuska tésztát keverünk és a levesbe szaggatjuk.
Amikor feljönnek a felszínre, akkor tálalhatunk is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.