Alföldi gulyás recept

Hozzávalók:
- 70 dkg marhahús-lábszár, vagy lapocka
- 2 közepes méretű vöröshagyma
- 4-5 darab kisebb krumpli
- 4-5 közepes sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 közepes fej zeller
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 tv paprika
- 1-2 közepes paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- zsiradék
- 3 dl húsalaplé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból és lisztből galuska
Elkészítése:
A húst felkockázzuk és félretesszük. A hagymákat tisztítás után kockákra vágjuk, majd egy kevés zsiradékon megpirítjuk a fokhagymával együtt. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a húst. Állandó keverés mellet fehéredésig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk köménnyel. Később hozzáadjuk a szeletelt paprikát, paradicsomot és felöntjük 3 dl hús alaplével. Lefedjük és hagyjuk főni.
Amikor nagyjából megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, majd 2-3 liter vízzel felöntjük és tovább főzzük 25-30 percig.
Végül a tojásból és a lisztből sűrű galuska tésztát keverünk és a levesbe szaggatjuk.
Amikor feljönnek a felszínre, akkor tálalhatunk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »