Alföldi gulyás recept
Hozzávalók:
- 70 dkg marhahús-lábszár, vagy lapocka
- 2 közepes méretű vöröshagyma
- 4-5 darab kisebb krumpli
- 4-5 közepes sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 közepes fej zeller
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 tv paprika
- 1-2 közepes paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- zsiradék
- 3 dl húsalaplé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból és lisztből galuska
Elkészítése:
A húst felkockázzuk és félretesszük. A hagymákat tisztítás után kockákra vágjuk, majd egy kevés zsiradékon megpirítjuk a fokhagymával együtt. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a húst. Állandó keverés mellet fehéredésig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk köménnyel. Később hozzáadjuk a szeletelt paprikát, paradicsomot és felöntjük 3 dl hús alaplével. Lefedjük és hagyjuk főni.
Amikor nagyjából megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, majd 2-3 liter vízzel felöntjük és tovább főzzük 25-30 percig.
Végül a tojásból és a lisztből sűrű galuska tésztát keverünk és a levesbe szaggatjuk.
Amikor feljönnek a felszínre, akkor tálalhatunk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

