Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi gulyás recept

Alföldi gulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg marhahús-lábszár, vagy lapocka
    • 2 közepes méretű vöröshagyma
    • 4-5 darab kisebb krumpli
    • 4-5 közepes sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 közepes fej zeller
    • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
    • 1 tv paprika
    • 1-2 közepes paradicsom
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanálnyi pirospaprika
    • 1 csokor friss petrezselyem
    • só, frissen őrölt bors
    • zsiradék
    • 3 dl húsalaplé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból és lisztből galuska

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk és félretesszük. A hagymákat tisztítás után kockákra vágjuk, majd egy kevés zsiradékon megpirítjuk a fokhagymával együtt. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a húst. Állandó keverés mellet fehéredésig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk köménnyel. Később hozzáadjuk a szeletelt paprikát, paradicsomot és felöntjük 3 dl hús alaplével. Lefedjük és hagyjuk főni.

    Amikor nagyjából megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, majd 2-3 liter vízzel felöntjük és tovább főzzük 25-30 percig.

    Végül a tojásból és a lisztből sűrű galuska tésztát keverünk és a levesbe szaggatjuk.

    Amikor feljönnek a felszínre, akkor tálalhatunk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá