Alföldi gulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg marhahús-lábszár, vagy lapocka
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • 4-5 darab kisebb krumpli
  • 4-5 közepes sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 közepes fej zeller
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 tv paprika
  • 1-2 közepes paradicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • zsiradék
  • 3 dl húsalaplé
  • 1 tojásból és lisztből galuska

Elkészítése:

A húst felkockázzuk és félretesszük. A hagymákat tisztítás után kockákra vágjuk, majd egy kevés zsiradékon megpirítjuk a fokhagymával együtt. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a húst. Állandó keverés mellet fehéredésig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk köménnyel. Később hozzáadjuk a szeletelt paprikát, paradicsomot és felöntjük 3 dl hús alaplével. Lefedjük és hagyjuk főni.

Amikor nagyjából megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, majd 2-3 liter vízzel felöntjük és tovább főzzük 25-30 percig.

Végül a tojásból és a lisztből sűrű galuska tésztát keverünk és a levesbe szaggatjuk.

Amikor feljönnek a felszínre, akkor tálalhatunk is.