Alaszkai lazacleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 0,5 zeller vagy 1-2 szál szárzeller
- 5-6 dkg vaj
- 1-1,2 l hús alaplé
- 4 közepes méretű burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 csokor kapor
- 1 zsenge cukkini
- 1 marék konzerv kukorica
- 2 dl főzőtejszín
- 30 dkg bőr nélküli lazacfilé
- só
- fehérbors
- citromlé
Elkészítése:
Egy 4 literes fazékban vajat olvasztunk, a hagymákat kockára vágjuk és megfuttatjuk rajta. Annyi lét öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefedjük, és addig pároljuk, míg a krumplit, a zellert és répát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd ezeket is hozzáadjuk.
A kaprot felaprítva beletesszük, majd a maradék húslével felöntjük.
15 percig főzzük, majd az aprított cukkinit és a kukoricát is hozzáadjuk a leveshez. Forraljuk, a lazacot kockára vágjuk, kb. 1-2 cm-esek legyenek, és keverjük a levesbe. Pár perc főzés után a tejszínnel dúsítjuk, és ha kell, utána sózzuk.
Aki szereti, citromlét is csepegtethet a levesébe. Frissen finom igazán.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »