Alaszkai lazacleves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 0,5 zeller vagy 1-2 szál szárzeller
- 5-6 dkg vaj
- 1-1,2 l hús alaplé
- 4 közepes méretű burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 csokor kapor
- 1 zsenge cukkini
- 1 marék konzerv kukorica
- 2 dl főzőtejszín
- 30 dkg bőr nélküli lazacfilé
- só
- fehérbors
- citromlé
Elkészítése:
Egy 4 literes fazékban vajat olvasztunk, a hagymákat kockára vágjuk és megfuttatjuk rajta. Annyi lét öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefedjük, és addig pároljuk, míg a krumplit, a zellert és répát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd ezeket is hozzáadjuk.
A kaprot felaprítva beletesszük, majd a maradék húslével felöntjük.
15 percig főzzük, majd az aprított cukkinit és a kukoricát is hozzáadjuk a leveshez. Forraljuk, a lazacot kockára vágjuk, kb. 1-2 cm-esek legyenek, és keverjük a levesbe. Pár perc főzés után a tejszínnel dúsítjuk, és ha kell, utána sózzuk.
Aki szereti, citromlét is csepegtethet a levesébe. Frissen finom igazán.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


