Alaszkai lazacleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 0,5 zeller vagy 1-2 szál szárzeller
- 5-6 dkg vaj
- 1-1,2 l hús alaplé
- 4 közepes méretű burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 csokor kapor
- 1 zsenge cukkini
- 1 marék konzerv kukorica
- 2 dl főzőtejszín
- 30 dkg bőr nélküli lazacfilé
- só
- fehérbors
- citromlé
Elkészítése:
Egy 4 literes fazékban vajat olvasztunk, a hagymákat kockára vágjuk és megfuttatjuk rajta. Annyi lét öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefedjük, és addig pároljuk, míg a krumplit, a zellert és répát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd ezeket is hozzáadjuk.
A kaprot felaprítva beletesszük, majd a maradék húslével felöntjük.
15 percig főzzük, majd az aprított cukkinit és a kukoricát is hozzáadjuk a leveshez. Forraljuk, a lazacot kockára vágjuk, kb. 1-2 cm-esek legyenek, és keverjük a levesbe. Pár perc főzés után a tejszínnel dúsítjuk, és ha kell, utána sózzuk.
Aki szereti, citromlét is csepegtethet a levesébe. Frissen finom igazán.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »