Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alaszkai lazacleves recept

Alaszkai lazacleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 0,5 zeller vagy 1-2 szál szárzeller
    • 5-6 dkg vaj
    • 1-1,2 l hús alaplé
    • 4 közepes méretű burgonya
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 csokor kapor
    • 1 zsenge cukkini
    • 1 marék konzerv kukorica
    • 2 dl főzőtejszín
    • 30 dkg bőr nélküli lazacfilé
    • fehérbors
    • citromlé

    Elkészítése:

    Egy 4 literes fazékban vajat olvasztunk, a hagymákat kockára vágjuk és megfuttatjuk rajta. Annyi lét öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefedjük, és addig pároljuk, míg a krumplit, a zellert és répát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd ezeket is hozzáadjuk.

    A kaprot felaprítva beletesszük, majd a maradék húslével felöntjük.

    15 percig főzzük, majd az aprított cukkinit és a kukoricát is hozzáadjuk a leveshez. Forraljuk, a lazacot kockára vágjuk, kb. 1-2 cm-esek legyenek, és keverjük a levesbe. Pár perc főzés után a tejszínnel dúsítjuk, és ha kell, utána sózzuk.

    Aki szereti, citromlét is csepegtethet a levesébe. Frissen finom igazán.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá