Alaszkai lazacleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Alaszkai lazacleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 zeller vagy 1-2 szál szárzeller
  • 5-6 dkg vaj
  • 1-1,2 l hús alaplé
  • 4 közepes méretű burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csokor kapor
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 marék konzerv kukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • 30 dkg bőr nélküli lazacfilé
  • fehérbors
  • citromlé

Elkészítése:

Egy 4 literes fazékban vajat olvasztunk, a hagymákat kockára vágjuk és megfuttatjuk rajta. Annyi lét öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefedjük, és addig pároljuk, míg a krumplit, a zellert és répát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd ezeket is hozzáadjuk.

A kaprot felaprítva beletesszük, majd a maradék húslével felöntjük.

15 percig főzzük, majd az aprított cukkinit és a kukoricát is hozzáadjuk a leveshez. Forraljuk, a lazacot kockára vágjuk, kb. 1-2 cm-esek legyenek, és keverjük a levesbe. Pár perc főzés után a tejszínnel dúsítjuk, és ha kell, utána sózzuk.

Aki szereti, citromlét is csepegtethet a levesébe. Frissen finom igazán.