Töltött paradicsom recept

Hozzávalók:
- 3 db paradicsom
- 10 dkg sonka
- 10 dkg gomba
- 0,5 db száraz zsemle (tejbe áztatva)
- só
- őrölt fekete bors
- majoránna
- 1 ek. zsemlemorzsa
- 1 gerezd fokhagyma
Díszítéshez:
- 2 szelet sajt
- majonéz
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A gombát kevés olajon megpároljuk, amikor készen van hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát. Beletesszük a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, fokhagymát, majd fűszerezzük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát is, ami összefogja a tölteléket és ezzel töltjük meg a paradicsomokat. Sajtszeletekből kis tappancsokat szabunk és a paradicsom alá tesszük, majonézzel szemeket, száját és az orrát készítjük el. Zöldséglevelet teszünk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »