Szőlőmag “lisztes” tojás kekszek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 22 db kekszhez:
- 60 g Batha-porta szőlőmag “liszt”
- 120 g búza finomliszt
- 100 g kókuszzsír
- 50 g mazsola
- 60 g porcukor (vagy édesítőszer)
- 1 mk szódabikarbóna
- csipet só
A bevonáshoz:
- 100 g csokoládé
- 2 tk habtejszín
- színes szórócukor
Elkészítése:
A keksz hozzávalóiból a mazsola kivételével tésztát gyúrunk. Henger alakúra sodorjuk és fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. Majd egy mélyebb kiskanálba nyomkodunk a masszából és abból kivéve, domború tojás alakzatot kapunk (mérő kanál készletből használtam az evőkanál méretűt)
Sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatva, előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt kisütjük. Hűtőrácsra tesszük és vízgőzön megolvasztott csokoládéba mártjuk a “tojás”keksz tetejét, színes szórócukorba mártjuk és dermesztjük.
Gyerkőcökkel együtt is bátran készíthető roppant egyszerű és gyorsan elkészülő, egészséges ropogtatni való :D
Akár remek nyusziváró is válhat belőle :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »