Szőlőmag “lisztes” tojás kekszek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 22 db kekszhez:
- 60 g Batha-porta szőlőmag “liszt”
- 120 g búza finomliszt
- 100 g kókuszzsír
- 50 g mazsola
- 60 g porcukor (vagy édesítőszer)
- 1 mk szódabikarbóna
- csipet só
A bevonáshoz:
- 100 g csokoládé
- 2 tk habtejszín
- színes szórócukor
Elkészítése:
A keksz hozzávalóiból a mazsola kivételével tésztát gyúrunk. Henger alakúra sodorjuk és fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. Majd egy mélyebb kiskanálba nyomkodunk a masszából és abból kivéve, domború tojás alakzatot kapunk (mérő kanál készletből használtam az evőkanál méretűt)
Sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatva, előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt kisütjük. Hűtőrácsra tesszük és vízgőzön megolvasztott csokoládéba mártjuk a “tojás”keksz tetejét, színes szórócukorba mártjuk és dermesztjük.
Gyerkőcökkel együtt is bátran készíthető roppant egyszerű és gyorsan elkészülő, egészséges ropogtatni való :D
Akár remek nyusziváró is válhat belőle :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »