Szőlőmag “lisztes” tojás kekszek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 22 db kekszhez:

  • 60 g Batha-porta szőlőmag “liszt”
  • 120 g búza finomliszt
  • 100 g kókuszzsír
  • 50 g mazsola
  • 60 g porcukor (vagy édesítőszer)
  • 1 mk szódabikarbóna
  • csipet só

A bevonáshoz:

  • 100 g csokoládé
  • 2 tk habtejszín
  • színes szórócukor

Elkészítése:

A keksz hozzávalóiból a mazsola kivételével tésztát gyúrunk. Henger alakúra sodorjuk és fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. Majd egy mélyebb kiskanálba nyomkodunk a masszából és abból kivéve, domború tojás alakzatot kapunk (mérő kanál készletből használtam az evőkanál méretűt)

Sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatva, előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt kisütjük.  Hűtőrácsra tesszük és vízgőzön megolvasztott csokoládéba mártjuk a “tojás”keksz tetejét, színes szórócukorba mártjuk és dermesztjük.

Gyerkőcökkel együtt is bátran készíthető roppant egyszerű és gyorsan elkészülő,  egészséges ropogtatni való :D

Akár remek nyusziváró is válhat belőle :D