Reggeli buksi fejek recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- tetejére magvak
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb. fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A fejecskékhez kissé ovális formákat nyújtsunk. A szája helyét kisebb pohár segítségével szúrjuk ki. A kiszúrt darabból lesz majd az orr. A szemeket pedig egy vastagabb filctoll kupakjával szúrtam kis – ezekből lettek a fülek. Szintén megkenem tojással és a feje búbját (haj gyanánt) megszórom mákkal vagy lenmaggal.
Kevesebb mint 20 perc alatt sül meg előmelegített sütőben.
Ebből az adagból rengeteg buksi készülhet. :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.