Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ordával töltött rák kalácsok recept

Ordával töltött rák kalácsok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárga
    • 4 g só

    Töltelékhez:

    • 50 dkg orda
    • 10 dkg mazsola
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 vaníliás cukor
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A töltelékhez az ordát villával összetörjük, hozzátesszük a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, kézi mixerrel összedolgozzuk, hozzáadjuk a két ek cukorral keményre felvert tojáshabot, végül belekeverjük a mazsolát.

    A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukros tejet öntünk rá. Mikor felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

    Mikor megkelt, deszkára tesszük, kinyújtjuk, kivágjuk téglalap alakúra, a tészta egyik szélére rárakjuk a tölteléket, a másik szélét körülbelül 1,5 cm-re egymástól bevágjuk, a két végénél nagyobbat hagyunk, itt alakítjuk ki a rákok farok és fejrészét, majd a töltelékkel kezdjük felcsavarni.

    Kevés tésztát kisodrunk, abból vágjuk ki az ollót és lábakat. Bors szemeket szúrunk a szem helyére. Felvert tojással lekenjük, kevés pihentetés után 180 fokon szép arany barnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá