Nyuszis hidegtál recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 db paradicsom
- 2 szál újhagyma
- 2 db savanyú uborka
- 0,5 tubus nagy majonéz
- 1 pohár tejföl
- 2 ek mustár
- pici citromlé
- só
- őrölt fekete bors
- 3 db szegfűszeg
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük héjában, megpucoljuk és felszeljük karikára. A tojást is megfőzzük és megpucoljuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral, citromlével és a fűszerekkel. Ráöntjük a krumplira, hozzáadjuk a hagymát és az egészet jól összeforgatjuk. Beletesszük egy tálba. 3 főtt tojást egyenként négy részre vágjuk és körbetesszük a tálat velük. Az újhagymát felaprítva a tetejére szórjuk. A gombához a paradicsomot kettévágjuk, belsejét kiszedjük és egy egész tojásra borítjuk. A tetejére majonézből pöttyöket teszünk. A másik egész tojásba szegfűszeget szúrunk, úgy, hogy a nyuszi orra és szeme legyen. Az uborkát négy részre vágjuk, ebből lesznek a fülei és a tappancsa.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

