Kolbászos pástétomból parkocska recept
Hozzávalók:
- 10 dkg kolbász
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 db főtt burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 2 dl tejföl
Díszítéshez:
- pár db párolt gomba
- snidling
- petrezselyemzöld
- retek
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A meghámozott, főtt burgonyát, vöröshagymát és a kolbászt húsdarálón ledaráljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és jó alaposan összekeverjük. Egy kerek formára terítjük és elegyengetjük. Tejfölből folyatunk rá kettő csíkot, ez a fa szára. Vágott snidling a fa lombkoronája. Vágott petrezselyem helyettesíti a füvet, teszünk rá pár szem párolt gombát. Retekből elkészítjük a virágot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

