Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kenyértölcsér recept

Kenyértölcsér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Kenyérke formája nagyon megtetszett Limaránál (tőle csentem az ötletet) a tészta receptjével játszottam kicsit. Vidám, jópofa kiegészítője lett könnyű ebédünknek. Különösen a két kicsi értékelte az újdonságot,  igaz először trombitának használták :)

    Hozzávalók  12 db-hoz:

    • 25 dkg liszt
    • 1 dkg friss élesztő
    • 1 csipetnyi só
    • 1 tk cukor
    • 1,25 dl langyos víz
    • 1 ek olaj
    • 1 kk friss/szárított oreganó (opcionális)

    Kenéshez:

    • tojás

    Elkészítése:

    Langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Az olajat és sót is hozzákeverjük, majd lisztet is hozzáadagoljuk. Ízlés szerint oregánóval pikánsabbá tehetjük leendő tölcséreinket. Alaposan kidolgozzuk tésztánkat és letakarva meleg helyen kelni hagyjuk( kb 20 perc). Amikor szépen feljön a tésztánk, újból átgyúrjuk, ezzel a levegőt kipréseljük belőle. Újbóli kelesztés következik (kb 20 perc).
    Mivel nekem nincs tölcsér formám így nekiláttam gyorsan papírguriga, ragasztó szalag és alufólia felhasználásával a formagyártásnak :)

    Sütőt 180°C-ra, légkeverésre állítjuk.
    A tészta másodszorra is megkelt- téglalap alakúra nyújtjuk és pizzavágó segítségével 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a csíkokat szépen feltekerjük a tölcsér formáinkra. Sütőpapírral bélelt tepsire állítva,tojással lekenjük. Szezámaggal is megszórhatjuk (ez nekem kimaradt) 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
    DSCN0219

    Tipp:

    Sütőből kivéve pár percet pihentessük a tölcsérkéket, mert így egyszerűbb egy enyhe csavaró mozdulattal eltávolítani az alufóliás formákat.
    Felhasználását fantáziátokra bízom. Én friss majonézes salátával töltöttem és rántott hagymakarikákkal kínáltam. Kicsit csak úgy magában is szívesen elmajszolták :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá