Karácsonyi zserbószelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 30×40-es tepsi:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 1,5 dl tejföl vagy 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 2 citrom reszelt héja
- 60 dkg baracklekvár
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
- 2 ek étolaj
- 3 cl tej vagy habtejszín /felvágáskor a csoki nem törik annyira/
Elkészítése:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt /vagy tejet/.
Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
Elkészítés: A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni. A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a tejjel, bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!