Almás-mazsolás palacsinta fahéjas öntettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 2-3 dl szódavíz
- 1 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 2 alma reszelve
- 1 mk fahéj
- 6 dkg olvasztott vaj
- 2 maréknyi mazsola
Öntethez:
- 4 dl tej
- 2 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Amennyiben szeretnél bele mazsolát, akkor beáztatjuk langyos vízbe, majd amint megpuhult szűrőbe téve lecsepegtetjük.
Az öntethez a tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a fahéjas cukrot, majd enyhén sűrű krémet forralunk belőle. Tálalásig hűvösre tesszük, közvetlen a felszínét frissen tartó fóliával borítva, hogy ne “bőrösödjön” meg.
A lisztből, tojásból, sóból, tejből és szódavízből palacsinta masszát keverünk, majd hozzáadjuk a finomra reszelt almát, fahéjat, szódaport és selymesen folyós tésztát kapunk. Ha túl sűrűnek találnánk a tésztát szódavízzel hígítsuk tovább. A mazsolát elkeverjük a masszában és felforrósított palacsintasütőben, kevés olvasztott vajra kanalazva a tésztát, szép aranybarna palacsintákat sütünk. Vastagabb és kiadósabb lesz a natúr változatnál, de ez benne a legjobb rész. A kicsik ilyenkor már ott toporognak mellettem, hogy mikor leszek már készen?! Az öntet megfelel nekik, majd a palacsinta után, nagykanállal kanalazva :)
Jó sok öntettel körítve a legfinomabb.
Jó étvágyat!