Áfonyás ropogós recept
Hozzávalók:
30 db -hoz:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor
- 1 mk vanília esszencia
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zabkorpa
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 1/1 mk só
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 15 dkg aszalt áfonya (helyettesíthető más aszalt gyümölccsel is)
Elkészítése:
Egy keverőtálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót és az áfonyát. Egy másik tálban habosítsuk fehéredésig a vajat és a porított cukrot, majd ehhez keverjük az esszenciát és a tojást.
A vajkrémet dolgozzuk össze a száraz elemekkel, majd fél órán keresztül a hűtőbe tesszük pihenni.
Béleljünk ki két nagy méretű tepsit sütőpapírral, és a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztából formázzunk diónyi golyókat, és lapítsuk ki a tenyerünk között. A korongokat egymástól 3-4 cm távolságra tegyük.
Végül vegyünk egy evőkanalat, vizezzük be, és ha szükséges, azzal lapítsuk tovább a korongokat.
A kekszeket 14 percig sütjük 180 fokon.
Ha kész, a tepsin hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor még könnyen törik.
Tipp:
Egészséges, finom és ropogós keksz lesz belőle. Én nem szoktam nagyon lenyomkodni, szeretem ha kis pufik maradnak. Gyerekeknek is bátran ajánlom.