Áfonyás ropogós recept
Hozzávalók:
30 db -hoz:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor
- 1 mk vanília esszencia
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg zabkorpa
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 1/1 mk só
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 15 dkg aszalt áfonya (helyettesíthető más aszalt gyümölccsel is)
Elkészítése:
Egy keverőtálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót és az áfonyát. Egy másik tálban habosítsuk fehéredésig a vajat és a porított cukrot, majd ehhez keverjük az esszenciát és a tojást.
A vajkrémet dolgozzuk össze a száraz elemekkel, majd fél órán keresztül a hűtőbe tesszük pihenni.
Béleljünk ki két nagy méretű tepsit sütőpapírral, és a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztából formázzunk diónyi golyókat, és lapítsuk ki a tenyerünk között. A korongokat egymástól 3-4 cm távolságra tegyük.
Végül vegyünk egy evőkanalat, vizezzük be, és ha szükséges, azzal lapítsuk tovább a korongokat.
A kekszeket 14 percig sütjük 180 fokon.
Ha kész, a tepsin hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor még könnyen törik.
Tipp:
Egészséges, finom és ropogós keksz lesz belőle. Én nem szoktam nagyon lenyomkodni, szeretem ha kis pufik maradnak. Gyerekeknek is bátran ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

