Spenótos gnocchi recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg rétesliszt
- 10 dkg spenót
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítése:
A burgonyát mossuk meg alaposan és a héjában főzzük meg. Ha puha, húzzuk le a héját és melegen, krumplinyomóval törjük át. Hagyjuk kihűlni.
A spenót szárát távolítsuk el, öblítsük át alaposan és csepegtessük le. Vágjuk fel ne túl apróra, majd szórjuk rá a krumplira. Adjunk hozzá kb. 1 tk sót, a 2 tojást és a lisztet. Gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát belőle.
Osszuk 6 egyenlő részre és mindegyik darabból sodorjunk kb. 2 ujjnyi vastag rudakat. A rudakat vágjuk 1-2 cm-es darabokra.
Forrásban lévő sós vízbe eresztve főzzük meg a gnocchikat. Ha feljöttek a víz tetejére további 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanállal emeljük ki a vízből és csepegtessük le.
Egy serpenyőben forrósítsunk vajat, dobjuk rá a lecsepegtetett gnocchikat és pár percet pirítsuk.
Tökéletesen alkalmas szószos húsok mellé köretnek.
Tipp:
A feldarabolt tészták felületére kifőzés előtt egy villa fejével kis rovátkákat nyomok, így jobban megtartja a szószokat, vagy a húsok szaftját.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »