Spenótos gnocchi recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg rétesliszt
- 10 dkg spenót
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítése:
A burgonyát mossuk meg alaposan és a héjában főzzük meg. Ha puha, húzzuk le a héját és melegen, krumplinyomóval törjük át. Hagyjuk kihűlni.
A spenót szárát távolítsuk el, öblítsük át alaposan és csepegtessük le. Vágjuk fel ne túl apróra, majd szórjuk rá a krumplira. Adjunk hozzá kb. 1 tk sót, a 2 tojást és a lisztet. Gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát belőle.
Osszuk 6 egyenlő részre és mindegyik darabból sodorjunk kb. 2 ujjnyi vastag rudakat. A rudakat vágjuk 1-2 cm-es darabokra.
Forrásban lévő sós vízbe eresztve főzzük meg a gnocchikat. Ha feljöttek a víz tetejére további 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanállal emeljük ki a vízből és csepegtessük le.
Egy serpenyőben forrósítsunk vajat, dobjuk rá a lecsepegtetett gnocchikat és pár percet pirítsuk.
Tökéletesen alkalmas szószos húsok mellé köretnek.
Tipp:
A feldarabolt tészták felületére kifőzés előtt egy villa fejével kis rovátkákat nyomok, így jobban megtartja a szószokat, vagy a húsok szaftját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


