Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos hercegnő burgonya recept

Sajtos hercegnő burgonya
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • kb 50 dkg krumpli
    • 2 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
    • 5 dkg vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kávéskanál só
    • szerecsendió ízlés szerint
    • 1 ek zsírszegény tejszín
    • olívaolaj a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:

    A meghámozott,felvágott krumplit bő vízben puhára főzzük.

    Leszűrjük, sózzuk és hozzákeverjük a vajat. Krumplinyomóval összetörjük.

    Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat, a sajtot és zsírszegény tejszínt, szerecsendióval ízesítjük.

    Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olívaolajjal megkenünk.

    Nyomózsákba téve a krumplit kupacokat nyomunk.

    220 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt alatt aranyszínűre sütünk. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről még puha.)

    Tipp:

    tetszés szerint fűszerezhető,lehet zöld fűszernövényt,vagy őrölt köményt is hozzáadni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá