Sajtos burgonyagombóc recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 20 dkg (trappista) sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek zsemlemorzsa
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük. Áttörjük és hagyjuk kihűlni.
Ekkor hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, tojásokat, sót és borsot ízlés szerint. Összedolgozzuk a masszát, majd diónyi darabokat csípünk le belőle és gombócokká formázzuk.
A gombócokat zsemlemorzsában megforgatjuk és felforrósított olajban aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









