Sajtos burgonyagombóc recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 20 dkg (trappista) sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek zsemlemorzsa
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük. Áttörjük és hagyjuk kihűlni.
Ekkor hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, tojásokat, sót és borsot ízlés szerint. Összedolgozzuk a masszát, majd diónyi darabokat csípünk le belőle és gombócokká formázzuk.
A gombócokat zsemlemorzsában megforgatjuk és felforrósított olajban aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









