Sajtos burgonyagombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg (trappista) sajt
  • 2 tojás
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 3 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük. Áttörjük és hagyjuk kihűlni.

Ekkor hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, tojásokat, sót és borsot ízlés szerint. Összedolgozzuk a masszát, majd diónyi darabokat csípünk le belőle és gombócokká formázzuk.

A gombócokat zsemlemorzsában megforgatjuk és felforrósított olajban aranysárgára sütjük.