Ropogós tepsis burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
- 3 ek reszelt sajt
- 2 tk parmezán
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 2 ek tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- kakukkfű
- 1 mk pirospaprika
- 1 tk zsemlemorzsa
- 1 diónyi vaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig sós vízben főzzük.
Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, és szép ropogósra sütjük, de közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( Kb. még 5 percig sült.)
Jó étvágyat!
A ropogós tepsis burgonya kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »