Ropogós tepsis burgonya recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 8 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
- 3 ek reszelt sajt
- 2 tk parmezán
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 2 ek tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- kakukkfű
- 1 mk pirospaprika
- 1 tk zsemlemorzsa
- 1 diónyi vaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig sós vízben főzzük.
Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük (én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem), majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, és szép ropogósra sütjük, de közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( Kb. még 5 percig sült.)
Jó étvágyat!
A ropogós tepsis burgonya kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 125 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.