Ropogós tepsis burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
  • 3 ek reszelt sajt
  • 2 tk parmezán
  • 1 dl  zsírszegény főzőtejszín
  • 2 ek tejföl
  • frissen őrölt bors
  • kakukkfű
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • 1 diónyi vaj

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig  sós vízben főzzük.

Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel,  ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.

 180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük (én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem), majd rászórjuk a tetejére a  zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.

Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, és szép ropogósra sütjük, de  közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( Kb. még 5 percig sült.)

Jó étvágyat!