Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pezsgős, mazsolás, párolt káposzta recept

Pezsgős, mazsolás, párolt káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    1 kisebb fej káposzta
    2 kis fej lila hagyma
    10 dkg. mazsola
    1 kávés kanál kömény
    só, bors
    kevés barna cukor, vagy édesítőszer, esetleg nyírfacukor
    1 ek. olaj
    1 dl. édes pezsgő
    kevés fehérbor ecet
    csipet csombor (borsikafű)
    kevés kakukkfű

    Elkészítése:

    A mazsolát a pezsgőbe áztatjuk.

    A káposztát legyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A lila hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a káposztát kevés olajon pároljuk, majd rövid idő után hozzáadjuk a lila hagymát, az egész köményt, a borsot, a barna cukrot, vagy szorbitot. Fedő alatt pároljuk.

    Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról! Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát a pezsgővel együtt, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni. Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.

    Tipp:

    Disznótoros ételek, sültek, kacsacomb elengedhetetlen körete.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá