Párolt káposzta birsalmával recept

Hozzávalók:
- 1 kg lilakáposzta
- 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés…)
- 2 db birsalma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk egész kömény
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint ecet
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A káposztát negyedelem, majd vékony szálakra szeletelem.
Forrósított zsírban kb. 2 ek cukrot karamellízálok, megdinsztelem rajta az apróra vágott vöröshagymát és rászórom a köményt.
Hozzáadom a káposztát, meglocsolom az ecettel, lefedem, és saját levében puhára párolom.
Az elfőtt levet pici vízzel pótolom.
Amikor majdnem puha a káposzta, belekeverem a magházától megfosztott, felkockázott birsalmát.
Lefedve még 5 percig párolom és tálalom.
A párolt káposzta birsalmával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »