Parmezános-fokhagymás sültburgonya recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g parázsburgonya
- 50 g vaj
- 50 g parmezán
- 10 g fokhagymapor vagy frissen zúzott fokhagymagerezd
- kevés olaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
A burgonyát alaposan mosd meg és vágd félbe.
A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a reszelt parmezánt és a fokhagymát, majd vágott felével lefelé tedd rá a burgonyát és sózd meg.
Előmelegített sütőben (légkeverés nélkül) kb 35 perc alatt süsd készre. Ha elkészűlt mindegyiket kend le okevés olajjal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.