Parmezános-fokhagymás sültburgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Parmezános-fokhagymás sültburgonya

Hozzávalók:

  • 500 g parázsburgonya
  • 50 g vaj
  • 50 g parmezán
  • 10 g fokhagymapor vagy frissen zúzott fokhagymagerezd
  • kevés olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A burgonyát alaposan mosd meg és vágd félbe.

A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a reszelt parmezánt és a fokhagymát, majd vágott felével lefelé tedd rá a burgonyát és sózd meg.

Előmelegített sütőben (légkeverés nélkül) kb 35 perc alatt süsd készre. Ha elkészűlt mindegyiket kend le okevés olajjal.