Paradicsomos zöldbabsaláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab, párolásra előkészítve
- 5 dkg vaj
- olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 50 dkg paradicsom meghámozva, felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Elkészítés: Először a zöldbabot a vajban fedő alatt, lassú tűzön pároljuk meg. Vigyázzunk, ne főzzük túl puhára a zöldbabot.
Egy kis olíva olajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot, és jó erős lángon hőkezeljük őket. 2-3 perc múlva vegyük lejjebb a tüzet, és adjuk a fokhagymát is az ételhez, majd sózzunk, borsozzunk. Ha a paradicsomos alap elkészült, akkor zárjuk el alatta a tüzet, és keverjük bele a reszelt sajtot. Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy a megpárolt zöldbabot beleforgassuk a paradicsomos alapba.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.