Mézzel, fokhagymával párolt zöldségek recept
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 2 cukkini
- 1 padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl rozé bor
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát hosszában vékonyan felszeletelem, majd 3-4 centis darabokra vágom.
A cukkinit és padlizsánt karikára vágom, ha szükséges, felezem, negyedelem.
A felaprított sárgarépát, az áttört fokhagymát, a bort, a mézet és az olajat egy lábasba rakom, megszórom frissen őrölt borssal, sózom, és fedő alatt párolom.
Amikor a répa félig megpuhult, hozzáadom a cukkinit és padlizsánt, és még 5 percig fedő alatt párolom, majd fedő nélkül elforralom a vizet alóla.
A mézzel, fokhagymával párolt zöldségek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

