Mézzel, fokhagymával párolt zöldségek recept

Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 2 cukkini
- 1 padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl rozé bor
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát hosszában vékonyan felszeletelem, majd 3-4 centis darabokra vágom.
A cukkinit és padlizsánt karikára vágom, ha szükséges, felezem, negyedelem.
A felaprított sárgarépát, az áttört fokhagymát, a bort, a mézet és az olajat egy lábasba rakom, megszórom frissen őrölt borssal, sózom, és fedő alatt párolom.
Amikor a répa félig megpuhult, hozzáadom a cukkinit és padlizsánt, és még 5 percig fedő alatt párolom, majd fedő nélkül elforralom a vizet alóla.
A mézzel, fokhagymával párolt zöldségek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »