Írós cheddar sajtos kocka recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 20 dkg reszelt vörös cheddar sajt
- 3 dl író
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a szárított élesztőt és a 20 dkg reszelt sajtot.
Az írót langyosra melegítjük, majd a lisztes keverékhez adjuk és kézzel, vagy robotgéppel dagasztani kezdjük.
Nagyon lágy tészta lesz, ezért érdemes gépet használni.
Ha szépen összedolgoztuk a tésztát, letakarjuk és 50 percig kelesztjük.
Kelesztés után egy muffin formát papírral kibélelünk, majd egy kanál segítségével félig töltjük a formákat tésztával.
170 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük.
Bármilyen fűszert tehetünk még pluszba a tésztába.
Tipp:
Ez az írós sajtos puffancs többféle módon fogyasztható csak úgy magában. Megkenhetjük bármilyen krémmel, ha party falatkának szeretnénk tálalni.
A legfinomabb akkor ha valamilyen szaftos ételhez készül amit jól lehet tunkolni. pl chilis bab . burgundi marharagu.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »