Írós cheddar sajtos kocka recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 20 dkg reszelt vörös cheddar sajt
- 3 dl író
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a szárított élesztőt és a 20 dkg reszelt sajtot.
Az írót langyosra melegítjük, majd a lisztes keverékhez adjuk és kézzel, vagy robotgéppel dagasztani kezdjük.
Nagyon lágy tészta lesz, ezért érdemes gépet használni.
Ha szépen összedolgoztuk a tésztát, letakarjuk és 50 percig kelesztjük.
Kelesztés után egy muffin formát papírral kibélelünk, majd egy kanál segítségével félig töltjük a formákat tésztával.
170 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük.
Bármilyen fűszert tehetünk még pluszba a tésztába.
Tipp:
Ez az írós sajtos puffancs többféle módon fogyasztható csak úgy magában. Megkenhetjük bármilyen krémmel, ha party falatkának szeretnénk tálalni.
A legfinomabb akkor ha valamilyen szaftos ételhez készül amit jól lehet tunkolni. pl chilis bab . burgundi marharagu.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »