Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a szárított élesztőt és a 20 dkg reszelt sajtot.
Az írót langyosra melegítjük, majd a lisztes keverékhez adjuk és kézzel, vagy robotgéppel dagasztani kezdjük.
Nagyon lágy tészta lesz, ezért érdemes gépet használni.
Ha szépen összedolgoztuk a tésztát, letakarjuk és 50 percig kelesztjük.
Kelesztés után egy muffin formát papírral kibélelünk, majd egy kanál segítségével félig töltjük a formákat tésztával.
170 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük.
Bármilyen fűszert tehetünk még pluszba a tésztába.
Ez az írós sajtos puffancs többféle módon fogyasztható csak úgy magában. Megkenhetjük bármilyen krémmel, ha party falatkának szeretnénk tálalni.
A legfinomabb akkor ha valamilyen szaftos ételhez készül amit jól lehet tunkolni. pl chilis bab . burgundi marharagu.