Hajdina készítése recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 púpos bögre hajdina
- 2,5 bögre forró víz
- só
Elkészítése:
A hajdinát tegyük szűrőbe, mossuk meg alaposan és hagyjuk lecsepegni. Egy edényt melegítsünk fel a tűzhelyen, majd öntsük bele a hajdinát és kevergetve, közepes lángon pirítsuk meg. (Pörkölt mogyoró jellegű illata lesz.)
Öntsük fel 2,5 bögre forró vízzel és sózzuk meg. Takarék lángon főzzük kb. 20-25 percet, amíg meg nem puhul és a szemek szét nem nyílnak.
Tipp:
Amikor elkészült, megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel. A hajdina nagyon egészséges, segít az ereket megtisztítani és számos kedvező hatása van.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.