Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügés párolt káposzta recept

Fügés párolt káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb káposzta
    • 1 vöröshagyma
    • 4-5 ek méz
    • 2 dl édes fehérbor
    • csipet só
    • 2 babérlevél
    • 1 csomag aszalt füge
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A káposztát vékonyra szeleteljük, majd enyhén besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.

    Egy edénybe beletesszük a mézet, habosodásig melegítjük, majd beleöntünk egy kevés olívaolajat. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, és elkezdjük párolni.

    Amikor már kicsit összeesett, hozzáadjuk a jól kinyomkodott káposztát, összeforgatjuk, felöntjük a borral. Beletesszük a babérlevelet, és lefedve elkezdjük párolni.

    Közben ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk a fügét, majd a félig megpárolódott káposztához keverjük.
    Lefedve, néha óvatosan átkeverve, szép lassan puhára pároljuk.

    Közben ha szükséges, még egy kicsi bort öntünk alá, és ízlés szerint mézzel, vagy egy pici cukorral utána ízesítünk. (Mi édesebben szeretjük, így én édesítőszerrel még kicsit utána ízesítettem.)

    Tálaláskor sültek mellé köretként kínáljuk.

    A fügés párolt káposzta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 106 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá