Fokhagymás, rozmaringos újkrumpli recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg újburgonya
- só
- 2-3 ek zsír
- 3-4 gerezd fokhagyma (vagy ízlés szerint)
- 2-3 ág rozmaring
Elkészítése:
A burgonyát egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és 2 tk sót adunk hozzá.
A burgonyák héját lekaparjuk, majd alaposan megmossuk a szemeket. Amik egy kicsit nagyobbak, azokat negyedbe vagy félbe vágjuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a burgonyákat és kevés vizet öntünk alá, sót adunk hozzá és kb félig megpároljuk. Ha szükséges, akkor póroljuk alatta a vizet.
Ha sok víz maradna alatta, akkor az leöntjük, majd hozzáadjuk a zsírt (nem kell sok, csak mindenhol fedje be a burgonyákat) és forgatva elkezdjük sütni. Közben hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és leszárazott rozmaringot és pirosra sütjük kevergetve az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »