Fokhagymás, rozmaringos újkrumpli recept
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg újburgonya
- só
- 2-3 ek zsír
- 3-4 gerezd fokhagyma (vagy ízlés szerint)
- 2-3 ág rozmaring
Elkészítése:
A burgonyát egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és 2 tk sót adunk hozzá.
A burgonyák héját lekaparjuk, majd alaposan megmossuk a szemeket. Amik egy kicsit nagyobbak, azokat negyedbe vagy félbe vágjuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a burgonyákat és kevés vizet öntünk alá, sót adunk hozzá és kb félig megpároljuk. Ha szükséges, akkor póroljuk alatta a vizet.
Ha sok víz maradna alatta, akkor az leöntjük, majd hozzáadjuk a zsírt (nem kell sok, csak mindenhol fedje be a burgonyákat) és forgatva elkezdjük sütni. Közben hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és leszárazott rozmaringot és pirosra sütjük kevergetve az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









