Fokhagymás, rozmaringos újkrumpli recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg újburgonya
- só
- 2-3 ek zsír
- 3-4 gerezd fokhagyma (vagy ízlés szerint)
- 2-3 ág rozmaring
Elkészítése:
A burgonyát egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és 2 tk sót adunk hozzá.
A burgonyák héját lekaparjuk, majd alaposan megmossuk a szemeket. Amik egy kicsit nagyobbak, azokat negyedbe vagy félbe vágjuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a burgonyákat és kevés vizet öntünk alá, sót adunk hozzá és kb félig megpároljuk. Ha szükséges, akkor póroljuk alatta a vizet.
Ha sok víz maradna alatta, akkor az leöntjük, majd hozzáadjuk a zsírt (nem kell sok, csak mindenhol fedje be a burgonyákat) és forgatva elkezdjük sütni. Közben hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és leszárazott rozmaringot és pirosra sütjük kevergetve az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »