Fokhagymás, rozmaringos újkrumpli recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg újburgonya
- só
- 2-3 ek zsír
- 3-4 gerezd fokhagyma (vagy ízlés szerint)
- 2-3 ág rozmaring
Elkészítése:
A burgonyát egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és 2 tk sót adunk hozzá.
A burgonyák héját lekaparjuk, majd alaposan megmossuk a szemeket. Amik egy kicsit nagyobbak, azokat negyedbe vagy félbe vágjuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a burgonyákat és kevés vizet öntünk alá, sót adunk hozzá és kb félig megpároljuk. Ha szükséges, akkor póroljuk alatta a vizet.
Ha sok víz maradna alatta, akkor az leöntjük, majd hozzáadjuk a zsírt (nem kell sok, csak mindenhol fedje be a burgonyákat) és forgatva elkezdjük sütni. Közben hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és leszárazott rozmaringot és pirosra sütjük kevergetve az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »