Fokhagymás krumpli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 ek finomliszt
- 1 ek pirospaprika
- só
- 2 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Kb egyforma méretű darabokra vagy gerezdekre vágjuk.
A lisztet elkeverjük a paprikával, majd a burgonyát megforgatjuk benne.
Egy nagy edényben vagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és beletesszük a burgonyát, majd rázogatva elkezdjük pirítani.
Közben a petrezselymet apróra vágjuk, a megpucolt fokhagymát pedig lereszeljük.
Mielőtt a krumpli teljesen elkészülne (előtte kb 2 perccel) szórjuk rá a fokhagymát és a petrezselymet is és alaposan rázzuk össze az egészet. Ha szükséges, akkor még sózzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.