Fokhagymás krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 ek finomliszt
- 1 ek pirospaprika
- só
- 2 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Kb egyforma méretű darabokra vagy gerezdekre vágjuk.
A lisztet elkeverjük a paprikával, majd a burgonyát megforgatjuk benne.
Egy nagy edényben vagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és beletesszük a burgonyát, majd rázogatva elkezdjük pirítani.
Közben a petrezselymet apróra vágjuk, a megpucolt fokhagymát pedig lereszeljük.
Mielőtt a krumpli teljesen elkészülne (előtte kb 2 perccel) szórjuk rá a fokhagymát és a petrezselymet is és alaposan rázzuk össze az egészet. Ha szükséges, akkor még sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »