Fokhagymás krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 ek finomliszt
- 1 ek pirospaprika
- só
- 2 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Kb egyforma méretű darabokra vagy gerezdekre vágjuk.
A lisztet elkeverjük a paprikával, majd a burgonyát megforgatjuk benne.
Egy nagy edényben vagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és beletesszük a burgonyát, majd rázogatva elkezdjük pirítani.
Közben a petrezselymet apróra vágjuk, a megpucolt fokhagymát pedig lereszeljük.
Mielőtt a krumpli teljesen elkészülne (előtte kb 2 perccel) szórjuk rá a fokhagymát és a petrezselymet is és alaposan rázzuk össze az egészet. Ha szükséges, akkor még sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »