Fokhagymás krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 ek finomliszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Kb egyforma méretű darabokra vagy gerezdekre vágjuk.

A lisztet elkeverjük a paprikával, majd a burgonyát megforgatjuk benne.

Egy nagy edényben vagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és beletesszük a burgonyát, majd rázogatva elkezdjük pirítani.

Közben a petrezselymet apróra vágjuk, a megpucolt fokhagymát pedig lereszeljük.

Mielőtt a krumpli teljesen elkészülne (előtte kb 2 perccel) szórjuk rá a fokhagymát és a petrezselymet is és alaposan rázzuk össze az egészet. Ha szükséges, akkor még sózzuk.