Fokhagymás krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kiló apró szemű krumpli
- 1 ek pirospaprika
- 5 ek liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- zsír
Elkészítése:
A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni
Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk alatta a tüzet és hagyjuk a saját gőzében megpuhulni.
A lisztet keverjük el a pirospaprikával és forgassuk bele a megfőtt krumplinkat. A nagyobb szemeket nyugodtan vágjuk kisebb darabokra.
Olvasszuk fel a zsírt egy nagyobb serpenyőben, tegyük bele a krumplit és néha megrázva a serpenyőt süssük pirosra. Az utolsó pár percben reszeljük rá a fokhagymát és sózzuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »