Eperboros párolt káposzta kandírozott eperrel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta
- 3 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék mazsola
- kevés kandírozott eper vagy más aszalt gyümölcs
- 2 kanál almaecet
- 1 kiskanál méz
- 1 dl eperbor (más bor is használható hozzá)
- kevés őrölt kömény és őrölt bors
- só
Elkészítése:
A káposztát vékonyra szeleteljük (lehet gyalult káposztát is használni). Megsózzuk, állni hagyjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.
A káposztát kevés olajon elkezdjük párolni, majd a borral felöntötjük. Megborsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá és almaecetet ízlés szerint.
Fedő alatt pároljuk és mikor összeesett kicsit, megkóstoljuk, majd ha kell még utánízesítjük. Hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott epret, a mézet, majd ismét lefedjük. Mikor majdnem elkészült, belekerült a félkarikára vágott lilahagyma is, aminek mindössze 3 perc kellett a párolásához. Pikáns, finom, harmonikus köret lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.