Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperboros párolt káposzta kandírozott eperrel recept

Eperboros párolt káposzta kandírozott eperrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kis fej káposzta
    • 3 fej lilahagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 marék mazsola
    • kevés kandírozott eper vagy más aszalt gyümölcs
    • 2 kanál almaecet
    • 1 kiskanál méz
    • 1 dl eperbor (más bor is használható hozzá)
    • kevés őrölt kömény és őrölt bors

    Elkészítése:

    A káposztát vékonyra szeleteljük (lehet gyalult káposztát is használni). Megsózzuk, állni hagyjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.

    A káposztát kevés olajon elkezdjük párolni, majd a borral felöntötjük. Megborsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá és almaecetet ízlés szerint.

    Fedő alatt pároljuk és mikor összeesett kicsit, megkóstoljuk, majd ha kell még utánízesítjük. Hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott epret, a mézet, majd ismét lefedjük. Mikor majdnem elkészült, belekerült a félkarikára vágott lilahagyma is, aminek mindössze 3 perc kellett a párolásához. Pikáns, finom, harmonikus köret lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá