Eperboros párolt káposzta kandírozott eperrel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta
  • 3 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mazsola
  • kevés kandírozott eper vagy más aszalt gyümölcs
  • 2 kanál almaecet
  • 1 kiskanál méz
  • 1 dl eperbor (más bor is használható hozzá)
  • kevés őrölt kömény és őrölt bors

Elkészítése:

A káposztát vékonyra szeleteljük (lehet gyalult káposztát is használni). Megsózzuk, állni hagyjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.

A káposztát kevés olajon elkezdjük párolni, majd a borral felöntötjük. Megborsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá és almaecetet ízlés szerint.

Fedő alatt pároljuk és mikor összeesett kicsit, megkóstoljuk, majd ha kell még utánízesítjük. Hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott epret, a mézet, majd ismét lefedjük. Mikor majdnem elkészült, belekerült a félkarikára vágott lilahagyma is, aminek mindössze 3 perc kellett a párolásához. Pikáns, finom, harmonikus köret lett.