Eperboros párolt káposzta kandírozott eperrel recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta
- 3 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék mazsola
- kevés kandírozott eper vagy más aszalt gyümölcs
- 2 kanál almaecet
- 1 kiskanál méz
- 1 dl eperbor (más bor is használható hozzá)
- kevés őrölt kömény és őrölt bors
- só
Elkészítése:
A káposztát vékonyra szeleteljük (lehet gyalult káposztát is használni). Megsózzuk, állni hagyjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.
A káposztát kevés olajon elkezdjük párolni, majd a borral felöntötjük. Megborsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá és almaecetet ízlés szerint.
Fedő alatt pároljuk és mikor összeesett kicsit, megkóstoljuk, majd ha kell még utánízesítjük. Hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott epret, a mézet, majd ismét lefedjük. Mikor majdnem elkészült, belekerült a félkarikára vágott lilahagyma is, aminek mindössze 3 perc kellett a párolásához. Pikáns, finom, harmonikus köret lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »