Eperboros párolt káposzta kandírozott eperrel recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta
- 3 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék mazsola
- kevés kandírozott eper vagy más aszalt gyümölcs
- 2 kanál almaecet
- 1 kiskanál méz
- 1 dl eperbor (más bor is használható hozzá)
- kevés őrölt kömény és őrölt bors
- só
Elkészítése:
A káposztát vékonyra szeleteljük (lehet gyalult káposztát is használni). Megsózzuk, állni hagyjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.
A káposztát kevés olajon elkezdjük párolni, majd a borral felöntötjük. Megborsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá és almaecetet ízlés szerint.
Fedő alatt pároljuk és mikor összeesett kicsit, megkóstoljuk, majd ha kell még utánízesítjük. Hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott epret, a mézet, majd ismét lefedjük. Mikor majdnem elkészült, belekerült a félkarikára vágott lilahagyma is, aminek mindössze 3 perc kellett a párolásához. Pikáns, finom, harmonikus köret lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »