Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű gombaragu recept

Egyszerű gombaragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír (kacsa, liba)
    • 1 paradicsom
    • 1 kápia paprika
    • 1 kk borsikafű
    • 1 kk oregánó
    • 1 ek keményítő
    • 1 dl száraz fehér bor
    • 1 csokor petrezselyem zöld
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A vöröshagymát kockára vágom, és megdinsztelem a zsíron, majd hozzáadom az áttört fokhagymát, és tovább dinsztelem.

    A gombát megtisztítom, 1 centis kockákra vágom, és a hagymához adom. Sózom, borsozom, megszórom borsikafűvel és oregánóval. Elkeverem, és fedő alatt párolom.

    Amikor levet ereszt, beleteszem az apró kockára vágott paradicsomot és a nagyobb kockára vágott paprikát. Lefedem, és a paprika puhulásáig főzöm. Közben néha megkeverem. A keményítőt elkeverem a borral, hozzáöntöm a gombához, összeforralom, megszórom az apróra vágott petrezselyem zölddel.

    Ha szükséges, vízzel hígítom, sózom.

    Az egyszerű gombaragu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 51 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá