Egyszerű gombaragu recept

Hozzávalók:
- 80 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 paradicsom
- 1 kápia paprika
- 1 kk borsikafű
- 1 kk oregánó
- 1 ek keményítő
- 1 dl száraz fehér bor
- 1 csokor petrezselyem zöld
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát kockára vágom, és megdinsztelem a zsíron, majd hozzáadom az áttört fokhagymát, és tovább dinsztelem.
A gombát megtisztítom, 1 centis kockákra vágom, és a hagymához adom. Sózom, borsozom, megszórom borsikafűvel és oregánóval. Elkeverem, és fedő alatt párolom.
Amikor levet ereszt, beleteszem az apró kockára vágott paradicsomot és a nagyobb kockára vágott paprikát. Lefedem, és a paprika puhulásáig főzöm. Közben néha megkeverem. A keményítőt elkeverem a borral, hozzáöntöm a gombához, összeforralom, megszórom az apróra vágott petrezselyem zölddel.
Ha szükséges, vízzel hígítom, sózom.
Az egyszerű gombaragu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »