Egyszerű gombaragu recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 80 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 paradicsom
- 1 kápia paprika
- 1 kk borsikafű
- 1 kk oregánó
- 1 ek keményítő
- 1 dl száraz fehér bor
- 1 csokor petrezselyem zöld
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát kockára vágom, és megdinsztelem a zsíron, majd hozzáadom az áttört fokhagymát, és tovább dinsztelem.
A gombát megtisztítom, 1 centis kockákra vágom, és a hagymához adom. Sózom, borsozom, megszórom borsikafűvel és oregánóval. Elkeverem, és fedő alatt párolom.
Amikor levet ereszt, beleteszem az apró kockára vágott paradicsomot és a nagyobb kockára vágott paprikát. Lefedem, és a paprika puhulásáig főzöm. Közben néha megkeverem. A keményítőt elkeverem a borral, hozzáöntöm a gombához, összeforralom, megszórom az apróra vágott petrezselyem zölddel.
Ha szükséges, vízzel hígítom, sózom.
Az egyszerű gombaragu kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 51 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.