Egyszerű gombaragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Egyszerű gombaragu

Hozzávalók:

  • 80 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír (kacsa, liba)
  • 1 paradicsom
  • 1 kápia paprika
  • 1 kk borsikafű
  • 1 kk oregánó
  • 1 ek keményítő
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • őrölt bors

Elkészítése:

A vöröshagymát kockára vágom, és megdinsztelem a zsíron, majd hozzáadom az áttört fokhagymát, és tovább dinsztelem.

A gombát megtisztítom, 1 centis kockákra vágom, és a hagymához adom. Sózom, borsozom, megszórom borsikafűvel és oregánóval. Elkeverem, és fedő alatt párolom.

Amikor levet ereszt, beleteszem az apró kockára vágott paradicsomot és a nagyobb kockára vágott paprikát. Lefedem, és a paprika puhulásáig főzöm. Közben néha megkeverem. A keményítőt elkeverem a borral, hozzáöntöm a gombához, összeforralom, megszórom az apróra vágott petrezselyem zölddel.

Ha szükséges, vízzel hígítom, sózom.