Burgonya móka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 burgonya
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd szeleteljük fel közepes (kb fél cm) vastagságúra.
A szeletekre egy kör alakú éles eszközzel vágjunk ki szemeket a burgonyából. A kivágott szemek alá egy éles késsel vagy zöldséghámozóval vágjunk száj formát. A kivágott formáknak nem kell tökéletesnek lenniük, az a lényeg, hogy amikor kisülnek inkább mókásak legyenek.
Forró olajban süssük pirosra.
Tipp:
Ideális köret lehet bármilyen gyerekeknek készült étel mellé. Gyerekek is segíthetnek a formázásban ha velük készítjük figyeljünk arra, hogy olyan kiszúrókat adjunk a kezükbe amivel nem tudják magukat megvágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »