Burgonya móka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 burgonya
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd szeleteljük fel közepes (kb fél cm) vastagságúra.
A szeletekre egy kör alakú éles eszközzel vágjunk ki szemeket a burgonyából. A kivágott szemek alá egy éles késsel vagy zöldséghámozóval vágjunk száj formát. A kivágott formáknak nem kell tökéletesnek lenniük, az a lényeg, hogy amikor kisülnek inkább mókásak legyenek.
Forró olajban süssük pirosra.
Tipp:
Ideális köret lehet bármilyen gyerekeknek készült étel mellé. Gyerekek is segíthetnek a formázásban ha velük készítjük figyeljünk arra, hogy olyan kiszúrókat adjunk a kezükbe amivel nem tudják magukat megvágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »