Baconben sült ceruzabab és rizibizi recept

Hozzávalók:
Ceruzabab:
- 6-8 db ceruzabab tekercsenként
- 1 vékony szelet bacon tekercsenként
- só
- napraforgóolaj
Rizibizi:
- 1 tasak vegyes mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
- 0,5 paprika
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 ek olaj
- 1 pohár (2 dl) jázmin rizs
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipetnyi szárított lestyán por
- 4 dl víz
Elkészítése:
Ceruzabab készítése:
A ceruzababot enyhén sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt resre főzzük. 6-8 darab ceruzababot csoportosítunk, és 1-1 szelet baconnel betekerjük.
A tekercseket enyhén kiolajozott tepsibe helyezzük, és sütőben megsütjük.
Rizibizi készítése:
A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.
Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a póréhagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lestyánt. Beletesszük a mirelit zöldséget, majd ráöntünk kb. 1 dl vizet, és 5 percig pároljuk.
Ha kész, összekeverjük a megfőtt rizzsel. Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel, majd tálaljuk.
A baconben sült ceruzabab és rizibizi kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »