Baconben sült ceruzabab és rizibizi recept

Hozzávalók:
Ceruzabab:
- 6-8 db ceruzabab tekercsenként
- 1 vékony szelet bacon tekercsenként
- só
- napraforgóolaj
Rizibizi:
- 1 tasak vegyes mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
- 0,5 paprika
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 ek olaj
- 1 pohár (2 dl) jázmin rizs
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipetnyi szárított lestyán por
- 4 dl víz
Elkészítése:
Ceruzabab készítése:
A ceruzababot enyhén sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt resre főzzük. 6-8 darab ceruzababot csoportosítunk, és 1-1 szelet baconnel betekerjük.
A tekercseket enyhén kiolajozott tepsibe helyezzük, és sütőben megsütjük.
Rizibizi készítése:
A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.
Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a póréhagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lestyánt. Beletesszük a mirelit zöldséget, majd ráöntünk kb. 1 dl vizet, és 5 percig pároljuk.
Ha kész, összekeverjük a megfőtt rizzsel. Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel, majd tálaljuk.
A baconben sült ceruzabab és rizibizi kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »