Baconben sült ceruzabab és rizibizi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Baconben sült ceruzabab és rizibizi

Hozzávalók:

Ceruzabab:

  • 6-8 db ceruzabab tekercsenként
  • 1 vékony szelet bacon tekercsenként
  • napraforgóolaj

Rizibizi:

  • 1 tasak vegyes  mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
  • 0,5  paprika
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 ek  olaj
  • 1 pohár (2 dl) jázmin rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipetnyi szárított lestyán por
  • 4 dl víz

Elkészítése:

Ceruzabab készítése:

A ceruzababot enyhén sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt resre főzzük. 6-8 darab ceruzababot csoportosítunk, és 1-1 szelet baconnel betekerjük.

A tekercseket enyhén kiolajozott tepsibe helyezzük, és sütőben megsütjük.

Rizibizi készítése:

A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.

Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a póréhagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lestyánt. Beletesszük a mirelit zöldséget, majd  ráöntünk  kb. 1 dl vizet, és 5 percig  pároljuk.

Ha kész, összekeverjük a megfőtt rizzsel. Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel, majd tálaljuk.