Almás, fehérboros párolt káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 db alma
- 1 kisebb fej káposzta
- 2 kis fej hagyma
- 1kk kömény
- só, bors
- cukor
- 1 ek. olaj
- 1 dl. száraz fehérbor
- kevés fehérbor ecet
- csipet csombor (borsikafű)
- kakukkfű
Elkészítése:
A káposztát gyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk.
A hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a hagymát kevés olajon pároljuk, és rövid idő után hozzáadjuk a káposztát, egész köményt, a bort, borsot, cukrot, vagy szorbitot.
Fedő alatt pároljuk, miközben az almát csíkokra vágjuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról!
Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk az almát, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni.
Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


