Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás, fehérboros párolt káposzta recept

Almás, fehérboros párolt káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 db alma
    • 1 kisebb fej káposzta
    • 2 kis fej hagyma
    • 1kk kömény
    • só, bors
    • cukor
    • 1 ek. olaj
    • 1 dl. száraz fehérbor
    • kevés fehérbor ecet
    • csipet csombor (borsikafű)
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A káposztát gyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk.

    A hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a hagymát kevés olajon pároljuk, és rövid idő után hozzáadjuk a káposztát, egész köményt, a bort, borsot, cukrot, vagy szorbitot.

    Fedő alatt pároljuk, miközben az almát csíkokra vágjuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról!

    Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk az almát, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni.

    Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá