Almás, fehérboros párolt káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Almás, fehérboros párolt káposzta

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 2 kis fej hagyma
  • 1kk kömény
  • só, bors
  • cukor
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl. száraz fehérbor
  • kevés fehérbor ecet
  • csipet csombor (borsikafű)
  • kakukkfű

Elkészítése:

A káposztát gyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk.

A hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a hagymát kevés olajon pároljuk, és rövid idő után hozzáadjuk a káposztát, egész köményt, a bort, borsot, cukrot, vagy szorbitot.

Fedő alatt pároljuk, miközben az almát csíkokra vágjuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról!

Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk az almát, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni.

Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.