Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült alma pálinka recept

Sült alma pálinka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 1 db 3 literes üveghez:

    • 5 db idared (vagy másféle savanykás) alma
    • 5 nagy ek barnacukor
    • 3 db egész fahéj
    • 1 nagy csipet őrölt fahéj
    • 1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
    • 10-12 szem szegfűbors
    • 2 db csillagánizs
    • kb 15 db citromfű levél
    • 2,5 liter pálinka vagy vodka

    Elkészítése:

    Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Az almákat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük (hámozni nem kell) 8 cikkre vágjuk, magházát eltávolítjuk és végigsorakoztatjuk a sütőpapíron.

    Rájuk szórjuk a fűszereket és a barnacukrot, közé tesszük az egész fűszereket és 7-8 levél citromfüvet, majd betesszük a sütőbe 25-30 perce.

    Még forrón átrakjuk az üvegbe és egy spatula segítségével és az almák alatt keletkezett folyékony cukrot is összekaparjuk, mert az ad majd igazi aromát az italnak.

    Beleszórjuk a maradék friss citromfű leveleket és felöntjük a pálinkával. Ha vodkát használunk hozzá, akkor alacsonyabb alkoholfokú likőr lesz belőle.

    Légmentesen lezárjuk az üveget és hűvös helyre (éléskamrába) tesszük 3 hétre, mialatt 2-3 naponta megmozgatjuk, átfordítjuk.
    Ezalatt a 3 hét alatt szép piros színe lesz és kellően összeérik!

    Gondosan leszűrjük és kipalackozzuk.

    Ünnepekre, szülinapra vagy ajándéknak kiváló, aromás házi szeszes italkészítmény.

    Mindenki egészségére!

    Tipp:

    A kipalackozásnál fennmaradt almagerezdeket is fel lehet használni, mert bár magas szesztartalmú, hő hatására az alkohol elillan/elpárolog belőle, csak az aromáját tartja meg ugyanúgy, mint az ágyas pálinkákból megmaradt aszalt gyümölcsdarabok.
    Almás pite sütésekor a hagyományos almareszelékbe kevertem bele ezeket a leszűrt gerezdeket úgy, hogy előtte aprítóba egy kicsit pépesítettem, de a tartályos turmix, vagy a húsdaráló is tökéletesen megfelel.
    Finom, fűszeres aromát kölcsönzött a piténknek! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá